verwarm de oven voor op 225 graden
voor de bladerdeegcarrees:
Spreid 12 plakjes bladerdeeg uit op het aanrechtblad en laat ze
10 minuten ontdooien .
Leg twee plakjes op elkaar,zonder het plastic ertussen, en maak
er met een leuk stansvormpje een gat in het midden.
Leg deze op het derde plakje en leg dit samen met het uitgestanste
vormpje op de van bakpapier voorziene bakplaat. Van een stukje aluminiumfolie
met wat gedrogde erwtjes maken we een pakketje om de binenvorm te
vullen. Maak zo 4 bakjes en bak ze ongeveer 15 minuten. Let op de
"dekseltjes" zijn vaak iets sneller klaar.
of voor de bladerdeegbakjes:
Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien op de aanrecht. Maak hier met
een omgekkeerd schaaltje mooie rondjes van en voorzie die van een
paar kleine inkepinkjes. Vet een cakejesplateau lichtjes in en plooi
de bladerdeegrondjes in de kommetjes van de bakplaat. Leg hier weer
een baletje van aluminiumfolie met erwtjes als blinde vulling in
en bak het geheel weer 12-15 minuten in de oven.
Voor de romige ragout vulling:
Breng een halve liter water aan de kook en voeg een bouillonblokje
en het vlees toe, en laat dit 15-20 minuten koken. Als het vlees
lekker gaar is scheppen we dit met een schuimspaan ui de pan. Doe
in een nieuwe pan het blikje ragout met de roomkaas en laat deze
langzaam warm worden. Voeg het vlees toe en blijf goed roeren.Snijd
of knip de blaadjes van de italiaanse kruiden lekker fijn en doe
deze ook door de ragout.(houd enkele takjes achter als versiering)
Voor het eindresultaat:
Omdat je de ragout op ieder moment weer kan verwarmen kan je deze
best al eerder klaarmaken, je verwarmt hem dan weer als het bladerdeeg
in de oven staat.
Versier de bordjes met wat sla en cherry-tomaatjes, vul de bakjes
met de ragout en leg er eventueel nog een extra takje van de italiaanse
kruiden op. Vergeet bij de carees het dekseltje niet ! |