Romige Ragout in knapperige bladerdeegbakjes

Ingrediënten:

  • pakje(s) bladerdeeg
  • blikje champignon of kipperagout
  • verse italiaanse kruiden
  • roomkaas met kruiden +/- 125 gram
  • wat extra kip of kalkoenreepjes +/- 200 gram
  • kippebouillonblokje
  • wat mooie blaadjes sla
  • bakpapier en alufolie
  • droge erwtjes

 

verwarm de oven voor op 225 graden

voor de bladerdeegcarrees:
Spreid 12 plakjes bladerdeeg uit op het aanrechtblad en laat ze 10 minuten ontdooien .
Leg twee plakjes op elkaar,zonder het plastic ertussen, en maak er met een leuk stansvormpje een gat in het midden.
Leg deze op het derde plakje en leg dit samen met het uitgestanste vormpje op de van bakpapier voorziene bakplaat. Van een stukje aluminiumfolie met wat gedrogde erwtjes maken we een pakketje om de binenvorm te vullen. Maak zo 4 bakjes en bak ze ongeveer 15 minuten. Let op de "dekseltjes" zijn vaak iets sneller klaar.

of voor de bladerdeegbakjes:
Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien op de aanrecht. Maak hier met een omgekkeerd schaaltje mooie rondjes van en voorzie die van een paar kleine inkepinkjes. Vet een cakejesplateau lichtjes in en plooi de bladerdeegrondjes in de kommetjes van de bakplaat. Leg hier weer een baletje van aluminiumfolie met erwtjes als blinde vulling in en bak het geheel weer 12-15 minuten in de oven.

Voor de romige ragout vulling:
Breng een halve liter water aan de kook en voeg een bouillonblokje en het vlees toe, en laat dit 15-20 minuten koken. Als het vlees lekker gaar is scheppen we dit met een schuimspaan ui de pan. Doe in een nieuwe pan het blikje ragout met de roomkaas en laat deze langzaam warm worden. Voeg het vlees toe en blijf goed roeren.Snijd of knip de blaadjes van de italiaanse kruiden lekker fijn en doe deze ook door de ragout.(houd enkele takjes achter als versiering)

Voor het eindresultaat:
Omdat je de ragout op ieder moment weer kan verwarmen kan je deze best al eerder klaarmaken, je verwarmt hem dan weer als het bladerdeeg in de oven staat.
Versier de bordjes met wat sla en cherry-tomaatjes, vul de bakjes met de ragout en leg er eventueel nog een extra takje van de italiaanse kruiden op. Vergeet bij de carees het dekseltje niet !