Wat heb je nodig
aan ingredienten?
½ Pakje Roomboter
( Zo’n 125 gram)
150 gram Pure Chocolade
130 gram zelfrijzend bakmeel.
4 eieren
1 zakje walnoten
350 gram Bruine Basterdsuiker.
Wat heb je nodig
aan keukengerei:
Een Mengkom
Een steelpan
Schaaltje voor in steelpan
Evt. Een pannenlikker
Snijplank
Mes
Garde ( mag ook een vork zijn, maar garde is handiger)
Een houten lepel
Een weegschaal
Bakblik
Bakpapier.
Hoe Maak je het?
Je gaat 2 dingen maken,
Au bain marie, en het mengsel voor de brownies. Het is het handigst
als je begint met de Au bain marie. Zet een pannetje met warm
water op, en als dat (bijna) kookt, doe je er een schaaltje in
dat groot genoeg is om niet om te vallen, wat er dus vrijwel in
past. Daar doe je de 150 gram Chocolade in en het ½ Pakje
roomboter. Dat laat je erin smelten. En roer er afentoe in met
een houten lepel door heen. Ondertussen ga je het mengsel maken
voor de brownies, maar als er geen brokken in de au bain marie
zitten en het is klaar zet je het vuur af. In De Mengkom Doe je
130 gram Zelfrijzend bakmeel, van te voren kun je dat het beste
afwegen met een weegschaal. Daarbij doe je de 4 Eieren erin. Dan
moet je de Walnoten fijnhakken en die er ook doorheen doen. Als
laatste moet je 350 gram Basterd suiker afwegen en erbij doen.
Dan moet je dat met de Garde door elkaar mengen. Dan voeg je de
Au bain marie erbij en ga je weer heel goed roeren met de Garde.
Als dat goed door elkaar geroerd is, moet je in het Bakblik Bakpapier
Leggen. Daar giet je het mengsel in, en voorverwarm je de oven
op 150 graden. Dan laat je de brownieplaat er 35 minuten inzitten
en dan heb je je eigengemaakte brownies!
Als U slim bent, wacht
U nog een kwartiertje ongeveer om ze te laten afkoelen, dan gaat
het makkelijkker met snijden!
SMAKELIJK ETEN |