Ingredienten
- loempiavellen
- mihoen
- beetje krab
- preitje
- winterwortel
- paprika
- oosterse
kruiden
- etc etc
|
Het
leuke van zelf loempiaatjes maken is dat je ze met vanalles kunt
vullen, mijn voorkeur gaat uit naar crabsticks of garnaaltjes, maar
gehakt kan natuurlijk ook.
Maak vooraf de vulling klaar, kook de mihoen kort, en spoel deze
met veel koud water af, dan gaart ze niet door, en gaat ook minder
snel plakken. Bak de garnaaltjes of crab kort in wat olie met wat
groenten en voeg daar als extra smaakmaker wat kruiden of wok saus
bij voeg tot slot de mihoen toe, en roer dit goed door elkaar.
Zorg dat je pak loempiavellen
minimaal 45 minuten uit de diepries liggen, en houd de stapel tijdens
het rollen afgedekt met een vochtige theedoek zodat ze niet te snel
uitdrogen.
Leg ongeveer 2 eetlepels vulling net onder het midden op een vel,
sla de zijkanten eerst naar binnen en rol van onder naar boven op.
maak het laatste flapje een beetje vochtig met een kwastje
Maak genoeg vulling om
het hele pak op te rollen, je kunt de loempiaatjes wekenlang goed
houden in de diepvries. Bak ze enkele minuten in hete olie, of in
de fritespan, en serveer ze met zoetzure chilisaus.... lekkel!
|