Loempiaatjes

Ingredienten

  • loempiavellen
  • mihoen
  • beetje krab
  • preitje
  • winterwortel
  • paprika
  • oosterse kruiden
  • etc etc

Het leuke van zelf loempiaatjes maken is dat je ze met vanalles kunt vullen, mijn voorkeur gaat uit naar crabsticks of garnaaltjes, maar gehakt kan natuurlijk ook.
Maak vooraf de vulling klaar, kook de mihoen kort, en spoel deze met veel koud water af, dan gaart ze niet door, en gaat ook minder snel plakken. Bak de garnaaltjes of crab kort in wat olie met wat groenten en voeg daar als extra smaakmaker wat kruiden of wok saus bij voeg tot slot de mihoen toe, en roer dit goed door elkaar.

Zorg dat je pak loempiavellen minimaal 45 minuten uit de diepries liggen, en houd de stapel tijdens het rollen afgedekt met een vochtige theedoek zodat ze niet te snel uitdrogen.
Leg ongeveer 2 eetlepels vulling net onder het midden op een vel, sla de zijkanten eerst naar binnen en rol van onder naar boven op. maak het laatste flapje een beetje vochtig met een kwastje

Maak genoeg vulling om het hele pak op te rollen, je kunt de loempiaatjes wekenlang goed houden in de diepvries. Bak ze enkele minuten in hete olie, of in de fritespan, en serveer ze met zoetzure chilisaus.... lekkel!