Ingredienten
- 225 g bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 150 g pure
chocolade
- 115 g boter
in stukjes
- 50 g lichte
rietsuiker
- 2 el gesnipper-de
amandelen
caramel
- 175 g boter
- 115 g basterdsuiker
- 2 el golden
syrup
- 175 ml gecondenseerde
melk
- 150 g hazelnoten
- 225 g pure
chocolade
|
Dit
is een bijzonder lekker recept, met eigenlijk al mijn lievelingsingredienten,
pure choco, noten en caramel gemaakt uit gecondenseerde melk. Hier
had ik nog nooit van gehoord, maar je kan het gewoon een wat grotere
supermarkt kopen, soms staat het bij de bakproducten, en soms bij
de buitenlandse keuken.
Oven voorverwarmen op
160 gr C. Vet een bakblik van 20x30 cm in met wat boter, en zeef
de bloem en de bakpoeder. Smelt de chocolade voorzichtig in de magnetron
of au bain marie. Roer met een vork de boter door de bloem tot je
een grof kruimelig deeg hebt en schep hier de suiker door. Schep
hier dan weer de gesmolten chocolade en de geschaafde amandelen
door, en spreid dit droge goedje in de bakvorm, maak het eventueel
wat glad met de achterkant van een lepel. Prik met een vork wat
gaatjes in de bodem en bak hem 25-30 minuten in de oven. Laat hem
in de vorm afkoelen.
Verwarm voor de caramelmassa
de boter,suiker, een scheutje (Amerikaanse)pannekoekstroop en de
gecondenseerde melk al roerend totdat boter en suiker gesmolten
zijn. Laat het mengsel zachtjes stoven tot het goudbruin is en roer
dan de hazelnoten erdoor.
Giet dit mengsel over
de afgekoelde bodem. Als na enkele uren het geheel is gestold, smelt
de resterende chocolade en strijk die weer over de caramel.
Als alles is afgekoeld
kan je koek uit de vorm halen en voorzichtig in repen of blokken
snijden.
|