Chocolade-caramel-brokken

Ingredienten

  • 225 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 150 g pure chocolade
  • 115 g boter in stukjes
  • 50 g lichte rietsuiker
  • 2 el gesnipper-de amandelen

caramel

  • 175 g boter
  • 115 g basterdsuiker
  • 2 el golden syrup
  • 175 ml gecondenseerde melk
  • 150 g hazelnoten
  • 225 g pure chocolade

Dit is een bijzonder lekker recept, met eigenlijk al mijn lievelingsingredienten, pure choco, noten en caramel gemaakt uit gecondenseerde melk. Hier had ik nog nooit van gehoord, maar je kan het gewoon een wat grotere supermarkt kopen, soms staat het bij de bakproducten, en soms bij de buitenlandse keuken.

Oven voorverwarmen op 160 gr C. Vet een bakblik van 20x30 cm in met wat boter, en zeef de bloem en de bakpoeder. Smelt de chocolade voorzichtig in de magnetron of au bain marie. Roer met een vork de boter door de bloem tot je een grof kruimelig deeg hebt en schep hier de suiker door. Schep hier dan weer de gesmolten chocolade en de geschaafde amandelen door, en spreid dit droge goedje in de bakvorm, maak het eventueel wat glad met de achterkant van een lepel. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak hem 25-30 minuten in de oven. Laat hem in de vorm afkoelen.

Verwarm voor de caramelmassa de boter,suiker, een scheutje (Amerikaanse)pannekoekstroop en de gecondenseerde melk al roerend totdat boter en suiker gesmolten zijn. Laat het mengsel zachtjes stoven tot het goudbruin is en roer dan de hazelnoten erdoor.

Giet dit mengsel over de afgekoelde bodem. Als na enkele uren het geheel is gestold, smelt de resterende chocolade en strijk die weer over de caramel.

Als alles is afgekoeld kan je koek uit de vorm halen en voorzichtig in repen of blokken snijden.